Privat: Når ens høreevne bliver en udfordring
Puh, jeg var meget usikker på, om jeg skulle lave dette opslag. Igennem den seneste tid, har jeg haft store udfordringer på det personlige plan – jeg har haft problemer med at deltage i større forsamlinger hvor flere snakker på samme tid. Senest har jeg været til en 30 års fødselsdag hos et familiemedlem, desværre kunne jeg bare ikke fører samtaler med folk, fordi der var for mange der snakkede sammen, musik i baggrunden og andre faktorer der gjorde jeg ikke kunne hører hvad folk sagde. Det giver desværre nogle ret trælse situationer; jeg lukker mig inde i mig selv, bliver ked af det og virker ligeglad og ikke nærværende.
For omkring en måned siden, var jeg forbi en Øre, næse og hals-læge, og her fik jeg lavet en høretest. En test der viste et høretab på 40-50% hørenedsættelse, derfor blev jeg henvist til Bispebjerg Hospital for en yderligere udredning, men alle ved hvor lang ventetid (50 uger) der kan være hos vores sundhedsvæsen, så jeg blev tilbudt at benytte en privatklinik der har aftale med regionen, og efter 3 uger kom jeg til. Jeg har været på høreklinikken, og vi fik her en god snak – og bedst af alt, vi fandt mit fremtidige høreapparat. Vi har ud fra mine ønsker og den teknologi der findes fundet frem til det eksemplar som jeg skal have – det får nogle features der vil gøre mit arbejde nemmere (så jeg fremover kan hører hvad der bliver sagt til møderne), det får nogle features der “bare” er rare, jeg vil fremover kunne hører musik direkte fra høreapparatet, men sidst og bestemt ikke MINDST, jeg kan fremover være nærværende når jeg er sammen med jer – fordi jeg fremover kan hører hvad I siger når vi er sammen – også selvom der er andre der snakker sammen. Jeg håber – og tror – på, at jeg i fremtiden kan være med i samtalerne til familiekomsammen og andre arrangementer.