Politik: Movia, giv de ældre køreplanen tilbage!

I december valgte Movia at fjerne køreplanerne fra 14.000 stoppesteder på Sjælland – nu kan de kun findes digitalt.

Jeg har mødt flere ældre i Lyngby, der står ved bussen og ser forvirret ud, for nu kan de ikke længere se køreplaner eller se bussen rute (stoppesteder på ruten). Derimod kan de læse hvordan Movia anbefaler, at man finder oplysninger om bussen enten via web, smartphone eller SMS.

Er det gået helt henover hovedet på udviklingsafdelingen, at 200.000 ældre over 65 år ikke har været på internette ifølge tal fra Ældre Sagen.

I en pressemeddelelse skriver Movia, at: “Når vi går væk fra tryk, er det for at give en bedre service til kunderne i den kollektive transport.”

Læs hele pressemeddelelsen her

I en mail skriver Movia “Ligeledes har flere og flere stoppesteder digital nedtælling eller infoskærme, som du selv anfører. Etablering af yderligere skærme/standere besluttes i den enkelte kommune, da det er her, finansieringen kommer fra.” 

På baggrund af den mail jeg har modtaget har jeg rettet henvendelse til formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Lyngby-Taarbæk, Sigurd Agersnap, for at få ham til at se på sagen politisk, da jeg ikke mener at vores ældre borgere skal behandles på den måde, når den offentlige transport er deres mulighed for at komme frem.

Jeg vil arbejde alt hvad jeg kan for at man politisk sikrer at man igen kan se hvornår bussen kommer når man står ved stoppestedet – hvad enten det er på tryk eller elektronisk på tavler – det skylder vi de ældre!